Close

Top 5 funcții ale fitness-ului la orice vârstă

„Toți performăm mai bine și cu mai multă voință atunci când știm de ce facem ceea ce facem.” – Zig Ziglar

Nu este întâmplătoare asocierea fitness-ului cu termenul de ”wellness” (stare de bine), căci sportul este pentru corp ceea ce lectura reprezintă pentru minte: un exercițiu continuu pentru atingerea excelenței.

Mersul la sală are beneficii nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mentală, fiind un spațiu al interacțiunilor productive și o modalitate eficientă de relaxare.

Iată de ce ar trebui să incluzi fitness-ul în rutina ta zilnică:

  1. Fitness-ul – gardian al sănătății tale:

Sintagma latinească ”mens sana in corpore sano” (minte sănătoasă în corp sănătos) subliniază importanța sportului în asigurarea unui echilibru între trup și minte. Activitatea fizică regulată reduce stresul, previne apariția osteoporozei, a sedentarismului și a altor boli, asigurând, totodată și o piele frumoasă, cu aspect întinerit.

Un client fidel de la Lex Aly Gym
Un client fidel de la Lex Aly Gym
  1. Fitness-ul- o alternativă naturală și avantajoasă la intervențiile estetice:

Nu îți mai place cum arăți? Ai nevoie de o schimbare majoră? Te-ai gândit să îți faci operații estetice sau alte tratamente costisitoare?

Renunță la toate aceste idei păguboase, căci există o cale mult mai simplă de a avea din nou silueta dorită: un nou abonament la sală! Astfel, corpul tău va suferi doar schimbări în bine încă de la prima programare, va deveni mai armonios și tu îți vei recăpăta încrederea în tine și zâmbetul pe buze.

  1. Fitness-ul- te ajută să fii mai organizat și să performezi:

Activitatea fizică dezvoltă concentrarea, iar cei care merg frecvent la sală sunt mult mai organizați și mai disciplinați. Cum? Ei sunt mai odihniți, căci sportul asigură un somn liniștit și au o voință mai puternică, depășindu-și periodic limitele, atât în sala de forță, cât și în activitatea lor zilnică. În plus, adepții fitness-ului sunt mai creativi și mai inventivi, pentru că scapă de stresul și de încărcarea psihică inerente vieții.

  1. Fitness-ul îți imbunătățește viața sexuală:

Atunci când faci mișcare numărul endorfinelor crește, iar organismul tău funcționează la capacitate maximă. ”Stress less, play more”, spune englezul, adică vei avea mai multă poftă de viață și.. un libido crescut. Pentru rezultate optime, mergi la sală împreună cu partenerul de viață.

Fitness in familia Toncean
Fitness in familia Toncean
  1. Fitness-ul- un lucru mărunt care îți asigură fericirea zilnică:

Efortul fizic te poate face mai fericit(ă). Cum? Îți ține greutatea sub control, te energizează, îți creste respectul de sine, te destresează și te face să ai un look cu aspect fresh și întinerit.

Odată cu trecerea timpului pierdem rezervele de dopamină, substanța chimică responsabilă cu resimțirea fericirii. Acest neuro-transmițător din creier ne ajută să resimțim bucuriile și plăcerile vieții și putem beneficia de el la orice vârstă, dacă facem sport.

Fitness la orice varsta
Fitness la orice varsta

Pentru a trăi mai mult și a îmbătrâni frumos, mersul la sală trebuie să se transforme într-un mod de viață. Cu ajutorul unui antrenor autorizat, vei obține un plan de exerciții personalizat pe caracteristicile tale fizice, astfel încât să te bucuri din plin de toate avantajele acestui sport.

Așa cum spunea George F. Will, „sportul este folositor societății pentru că asigură exemple vii de excelență.”

 

 

 

 

 

 

Facebook