Close

Când și de ce să apelezi la un antrenor personal la sala de fitness

Fitness Personal Trainer- Gabriel Toncean Lex Aly Gym

Antrenorul nu este un capriciu, ci o necesitate. Nu trebuie considerat un ”lux”, ci o investiție în tine. Dar, mai ales, antrenorul este un profesionist în domeniu, de la care poți învăța multe despre cum să folosești sportul în avantajul tău.

Când ar trebui să apelezi la serviciile unui antrenor personal (PT):

Este bine să iei în considerare serviciile unui antrenor personal în următoarele situații:

 • Când mergi la sală prima oară. sfatul avizat al unui PT este esențial dacă nu ai mai făcut fitness până acum, nu ai condiție fizică și nu ai un background de sportiv. Fără ghidaj și ajutor de specialitate, riști să faci exerciții nepotrivite pentru constituția ta, există mari șanse să nu le faci corect și, implicit, să dezvolți probleme de sănătate, în loc să le rezolvi pe cele existente. Un antrenor personal îți analizează profilul, stabilește un obiectiv clar împreună cu tine și te învață să progresezi la sală în timp, pe măsura rezultatelor și a rezistenței tale la efort. Intervenția lui te va împiedica să abandonezi ”lupta” atunci când dai de greu, dar și să te bucuri de micile succese: primele kilograme date jos sau prima creionare a abdomenului tonifiat. Așa cum spunea și Thomas A. Edison: ”Mulți dintre cei care eșuează în viață sunt persoane care nu au realizat cât de aproape au fost de succes în momentul în care au renunțat.”
 • Când simți că mergi la sală în zadar. Dacă programul tău obișnuit de antrenament nu te mai ajută, este posibil să te antrenezi în van. Un specialist îți va schimba tipul exercițiilor și te va motiva să continui.
 • Când dorești să ai rezultate concrete, cât mai rapid. Ai un scop clar? Vrei să slăbești rapid, să îți crești masa musculară sau să te antrenezi pentru o anume competiție sportivă? Atunci nu ai timp de pierdut și ai nevoie de consiliere. În acest caz, indicațiile antrenorului pot face diferența între succes și eșec.
Antrenament fitness Gabriel Toncean Lex Aly Gym
Antrenament fitness Gabriel Toncean Lex Aly Gym
 • Când suferi de o boală și nu vrei să o agravezi, dar ai nevoie de condiție fizică pentru a te simți mai bine în pielea ta. Cu un antrenor personal alături vei face doar exerciții fizice care să-ți amelioreze starea de sănătate.Dacă ajungi să mergi la sală cu regularitate, ai un antrenor personal care ți-a dat o schemă de antrenament și o anumită dietă și nu vezi niciun rezultat, este probabil nevoie să schimbi specialistul.Însă, nu toți cei care se auto-intitulează PT au certificări în domeniu, de aceea trebuie să îți alegi cu atenție îndrumătorul din sala de sport, după ce i-ai cercetat în prealabil experiența.
Antrenament brate Gabriel Toncean Fitness
Antrenament brate Gabriel Toncean Fitness
 • Un antrenor bun trebuie să fie, în primul rând, pasionat el însuși de fitness și empatic la nevoile oamenilor.  Este necesar să aibă o pregătire de specialitate de cel puțin câțiva ani și să știe detalii despre cum funcționează organismul uman.

  La inceputul colaborării, trebuie să facă o evaluare personală și să seteze obiective clare, să știți pentru ce munciți cot la cot și să vă bucurați împreună de rezultatele obținute în timp.

   

   

   

 

Facebook