Close

Biografie

TONCEAN SEBASTIAN GABRIEL  , nascut la data de 10.01.1975 în localitatea REGHIN, judetul Mures,

Am absolvit Scoala Generala nr. 6 din municipiul Reghin, Liceul de telecomunicatii „George Baritiu” din municipiul Cluj Napoca si Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca.

In prezent sunt administrator si director general al S.C. LEX GUARD SECURITY S.R.L, societate de protectie si paza, care numara peste 200 de angajati, administrator al salilor de sport LEX-ALY-GYM din municipiul Reghin, al caror principal obiect de activitate il constituie practicarea culturismului, fitness, dans, aerobic, yoga, pilates, etc. precum si presedinte al Clubului sportiv „SEBASTIANO” din municipiul REGHIN.

Totodata sunt  fondator al revistei de educatie si cultura, informare si promovare a valorilor locale „REGHINUL NOSTRU”, care apare lunar intr-un tiraj de 3000 de exemplare si este distribuita gratuit.

Inca din scoala generala am dovedit serioase aptitudini si inclinatii catre activitatea sportiva, practicand diferite sporturi, printre care si fotbalul, sport in care am fost legitimat pana la nivelul Ligii a III- a. De asemenea, de la varsta de 3 ani am deprins tainele ski-ului pe care il practic si astazi cu o deosebita placere.

Am optat ulterior pentru activitatea de culturism si fitness, obtinand brevetele de antrenor si arbitru de culturism si fitness, in paralel desfasurand si o intensa activitate de organizator de competitii sportive.

In calitate de presedinte al Clubului sportiv „SEBASTIANO” , infiintat in anul 2007, am organizat, pana in prezent, sase editii ale Cupei „SEBASTIANO”, doua Campionate nationale si Cupa Romaniei la culturism si fitness precum si numeroase turnee de minifotbal la nivel national, atat pentru copii cat si pentru adulti, manifestari care s-au bucurat de fiecare data atat de aprecierea unanima a participantilor, arbitrilor, publicului cat si a reprezentantilor mass-media.

In cadrul clubului „SEBASTIANO” activeaza si trei grupe de fotbal juniori care au obtinut rezultate deosebite si care se bucura de conditii excelente de pregatire si antrenament.

Sunt cunoscator, la nivel mediu si avansat, al limbilor engleza, spaniola, rusa, germana si maghiara, pasionat de sport, muzica, literatura, turism, arta fotografica.

Una dintre personalitatile autohtone de mare calibru care m-a impresionat prin maretia operei sale si profunzimea stilului mereu actual, profund, puternic analitic si moralist este Octavian Paler, un traducator de sentimente si de oameni, un modernist in felul lui si un vizionar.

Activitatea sportiva desfasurata mi-a permis sa vizitez numeroase tari ale lumii si sa cunosc „pe viu” multe elemente definitorii ale fiecarei natiuni dar am ramas un admirator fidel al culturii japoneze – catalogata pentru multi dintre noi ca fiind prea indepartata, necunoscuta si inaccesibila – cu care am intrat in contact direct cu ocazia unui sejur de mai multe zile petrecut in Tara Soarelui-Rasare, in anul 2007 si de a carei grandoare si diversitate am ramas fascinat.

Gabi Toncean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook